A konjakgumi vízben oldódó lisztszerű, színtelen, szagtalan, törtfehér por (hidrokolloid), amelyet a konjaklisztből vizes extrakcióval állítanak elő. A konjakliszt az Amorphophallus konjac évelő növény gyökeréből előállított tisztítatlan nyers termék. A konjakgumi fő összetevője a glükomannán, egy vízben oldódó, rendkívül nagy vízmegkötő képességű élelmi rost. Kiválóan alkalmas főzelékek, krémek, pudingok sűrítésére, valamint sütemények, tészták, péksütemények tésztájába, a tészta állagának javítására.
Mivel nagyon gyorsan nagyon sok vizet képes megkötni a konjak liszt, ne kerüljön gyermekek kezébe! A liszt szárazon, magában történő fogyasztása tilos, mert fulladásveszélyes! Konjak liszttel készült ételek fogyasztásakor sok folyadékot szükséges inni!
Összetevő:
100% konjakliszt
Allergének:
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!