TOP termékek

Cikkek az egészségről - blog

Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér

2017.12.18 05:37

Paprikás-magvas kenyér

Ezzel a különleges kenyérrel meglepheted a vacsoránál a szeretteidet!

Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér hozzávalói

Kenyér elkészítése

Az élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk , majd hozzáadjuk a lisztekhez, felengedjük még szükséges mennyiségű vízzel, illetve az olajjal. Hozzáadjuk a búzasikért, ez javítja a kenyér állagát. 

10 percig dagasztjuk, majd 30 percig pihentetjük. Ezalatt összedaraboljuk a paprikát, a sajtot, kimérjük a magokat. Beledolgozzuk a tésztába  mindezt (1 marék magot kihagyva), újból 10 percig dagasztjuk, majd formába tesszük, olajjal lekenjük, a kihagyott magvakkal még megszórjuk, és langyos helyen még pihentetjük, 30 percet. Majd 180 fokon 45-50 perc alatt kisütjük. 

Web Analytics