Új Jelszó Kérése
Vásárló Belépés

Édességek

Édességek

Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
A termék tulajdonságai

Datolyás "banánfatörzs"

Hozzávalók:
fejenként 1 banán
fejenként 1/2 csészényi datolya vaj (1 csésze datolya + 1/2 csésze víz + 1 teáskanál citromlé összeturmixolva)
durvára vágott mogyoró, vagy kókuszreszelék

Elkészítés: Vágjuk hosszában ketté a banánokat, és rakjuk a vágott lappal lefelé egy tálcára. Vonjuk be a datolyavajjal egyenként a banánokat, és a külsejükre durvára vágott mogyorót, vagy kókuszt szórjunk, majd fagyasszuk le.


Mazsolás tallér

Hozzávalók:
1 kg mazsola
20 dkg dió vagy mogyoró
30 dkg zabpehely
kókuszreszelék vagy darált dió

Húsdarálón daráljuk le az előzetesen megmosott mazsolát, és daráljuk meg a diót, és a zabpelyhet is. Az egészet keverjük össze jó alaposan, hűtsük be. Nyújtsuk ki és kis pohárral szaggassunk kis tallérokat belőle majd forgassuk kókuszreszelékbe. (Golyókat is készíthetünk belőle.)

Gofri

Hozzávalók:
2 dl víz
2 cs zabpehely
¼ tk tengeri só
5-6 ek kukoricaliszt
1-2 db banán vagy őszibarack
1-2 ek kókuszreszelék
1-2 ek mazsola
½ ek földimogyoró
1-2 ek karobpor (elhagyható)

Elkészítés:

A hozzávalókat összeturmixoljuk, hogy sűrű masszát kapjunk. Gofrisütőben vagy palacsintasütőben sütjük. Kisütve a fagyasztóban tárolhatjuk.

Granola

Hozzávalók:
1 cs magozott datolya
2 érett banán
½ cs víz
1 ½ tk só
9 cs zabpehely
1 cs kókuszreszelék
½ cs napraforgó mag

Elkészítés:

Az első 4 hozzávalót turmixoljuk össze nagyon krémesre. A zabpelyhet, a kókuszt és a napraforgómagot keverjük össze egy nagy tálban és öntsük rá a turmixot. Kb. 1 cm vastagon terítsük szét egy tepsiben és lassú tűzön 20-30 percenként kavargatva kb. 90 percig süssük, míg aranybarna nem lesz. Majd kapcsoljuk ki a sütőt és, hagyjuk benne a granolát, hagy száradjon ki teljesen. De bent hagyhatjuk a sütőben a leggyengébb fokozaton bekapcsolva egészen reggelig. Reggelre a granola tökéletes lesz így, és kevergetni sem kell. Légmentes műanyag dobozban tároljuk.

Gyümölcsös rizskockák

Hozzávalók:
2 cs barnarizs
2 cs kókusz
1 tk só
2 tk vanília
¼ cs tahini vagy mogyoróvaj
½ cs almapép vagy ¼ cs méz és 2 ek víz

30 mp-ig turmixoljunk 1 cs. Száraz rizst magas fokozaton. Állítsuk meg, keverjük át, majd még kétszer ismételjük meg ezt a folyamatot. Majd adjunk hozzá 1 cs kókuszt, és turmixoljuk együtt a rizzsel 15-20 mp-ig, azután egy tálba öntsük bele. Ezeket a lépéseket ismételjük meg a második csésze rizzsel és a kókusszal is. Ezután a hozzávalókat keverjük jól össze. A massza felét terítsük szét egy tepsi aljára, majd kenjünk rá datolya vagy más aszalt gyümölcsvajat. A massza másik részét tegyük a tetejére. 170 °C-on 40 percig süssük.

Ananászos rizs

Hozzávalók:
2 cs főtt barnarizs
1 cs darált ananász
½ cs darabolt datolya vagy egész mazsola
¼ cs darabolt dió

Elkészítés:

A hozzávalókat hidegen vagy melegen keverjük össze. A változatosság kedvéért az ananászt helyettesíthetjük 1-2 banán és ½ cs eper összeturmixolt keverékév


Almával töltött piskótatekercs

Hozzávalók a pikótához:

6 tojás
10 dkg glukonon ( vagy: fruktóz)
14 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
5 g sütőpor
Elkészítés:

A tojások fehérjét felverjük,hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját is.
A sütőporral kevert, szitált lisztet is hozzáadjuk ,óvatosan, hogy ne essen össze a habos krém , és a reszelt citromhéjat is.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten(170-180 fokon), sütőpapírral sütjük.
Tortaformában: 35- 40 perc
Közepes tepsiben: 25-30 perc
Nagyobb tepsiben, tekercsnek: 20-25 perc

Tanácsok:
kb.45 dkg lesz belőle

Alma töltelék hozzávalók:

60 dkg tisztított,reszelt,vagy vékonyra szeletelt alma
5 dkg glukonon,vagy fruktóz
15 dkg diabetikus baracklekvár
8 dkg darált dió
csipetnyi fahéj
1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

Az almát az édesítővel elkeverjük,állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor teljesen puha, kenhető,hozzáadjuk a citromhéjat, fahéjat, s kihűtjük. A megsült piskóta lapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, kb.10 dkg lekvárral megkenjük,az almatölteléket rásímítjuk. A tésztát felcsavarjuk, és kihűtjük. A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük, a dióval megszórjuk. Szeletekre vágva kínáljuk, 15 db lesz belőle.

Diós rudak


Hozzávalók:
24 dkg liszt
18 dkg margarin
10 dkg darált dió
1 dkg sorbit vagy glukonon


Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, félujjnyi vastag, ujjnyi hosszú rudacskákat formázunk belőle, majd világosra sütjük.







Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.