Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Édességek

Édességek
  • Datolyás "banánfatörzs"

    Hozzávalók:
    fejenként 1 banán
    fejenként 1/2 csészényi datolya vaj (1 csésze datolya + 1/2 csésze víz + 1 teáskanál citromlé összeturmixolva)
    durvára vágott mogyoró, vagy kókuszreszelék

    Elkészítés: Vágjuk hosszában ketté a banánokat, és rakjuk a vágott lappal lefelé egy tálcára. Vonjuk be a datolyavajjal egyenként a banánokat, és a külsejükre durvára vágott mogyorót, vagy kókuszt szórjunk, majd fagyasszuk le.


    Mazsolás tallér

    Hozzávalók:
    1 kg mazsola
    20 dkg dió vagy mogyoró
    30 dkg zabpehely
    kókuszreszelék vagy darált dió

    Húsdarálón daráljuk le az előzetesen megmosott mazsolát, és daráljuk meg a diót, és a zabpelyhet is. Az egészet keverjük össze jó alaposan, hűtsük be. Nyújtsuk ki és kis pohárral szaggassunk kis tallérokat belőle majd forgassuk kókuszreszelékbe. (Golyókat is készíthetünk belőle.)

    Gofri

    Hozzávalók:
    2 dl víz
    2 cs zabpehely
    ¼ tk tengeri só
    5-6 ek kukoricaliszt
    1-2 db banán vagy őszibarack
    1-2 ek kókuszreszelék
    1-2 ek mazsola
    ½ ek földimogyoró
    1-2 ek karobpor (elhagyható)

    Elkészítés:

    A hozzávalókat összeturmixoljuk, hogy sűrű masszát kapjunk. Gofrisütőben vagy palacsintasütőben sütjük. Kisütve a fagyasztóban tárolhatjuk.

    Granola

    Hozzávalók:
    1 cs magozott datolya
    2 érett banán
    ½ cs víz
    1 ½ tk só
    9 cs zabpehely
    1 cs kókuszreszelék
    ½ cs napraforgó mag

    Elkészítés:

    Az első 4 hozzávalót turmixoljuk össze nagyon krémesre. A zabpelyhet, a kókuszt és a napraforgómagot keverjük össze egy nagy tálban és öntsük rá a turmixot. Kb. 1 cm vastagon terítsük szét egy tepsiben és lassú tűzön 20-30 percenként kavargatva kb. 90 percig süssük, míg aranybarna nem lesz. Majd kapcsoljuk ki a sütőt és, hagyjuk benne a granolát, hagy száradjon ki teljesen. De bent hagyhatjuk a sütőben a leggyengébb fokozaton bekapcsolva egészen reggelig. Reggelre a granola tökéletes lesz így, és kevergetni sem kell. Légmentes műanyag dobozban tároljuk.

    Gyümölcsös rizskockák

    Hozzávalók:
    2 cs barnarizs
    2 cs kókusz
    1 tk só
    2 tk vanília
    ¼ cs tahini vagy mogyoróvaj
    ½ cs almapép vagy ¼ cs méz és 2 ek víz

    30 mp-ig turmixoljunk 1 cs. Száraz rizst magas fokozaton. Állítsuk meg, keverjük át, majd még kétszer ismételjük meg ezt a folyamatot. Majd adjunk hozzá 1 cs kókuszt, és turmixoljuk együtt a rizzsel 15-20 mp-ig, azután egy tálba öntsük bele. Ezeket a lépéseket ismételjük meg a második csésze rizzsel és a kókusszal is. Ezután a hozzávalókat keverjük jól össze. A massza felét terítsük szét egy tepsi aljára, majd kenjünk rá datolya vagy más aszalt gyümölcsvajat. A massza másik részét tegyük a tetejére. 170 °C-on 40 percig süssük.

    Ananászos rizs

    Hozzávalók:
    2 cs főtt barnarizs
    1 cs darált ananász
    ½ cs darabolt datolya vagy egész mazsola
    ¼ cs darabolt dió

    Elkészítés:

    A hozzávalókat hidegen vagy melegen keverjük össze. A változatosság kedvéért az ananászt helyettesíthetjük 1-2 banán és ½ cs eper összeturmixolt keverékév


    Almával töltött piskótatekercs

    Hozzávalók a pikótához:

    6 tojás
    10 dkg glukonon ( vagy: fruktóz)
    14 dkg liszt
    1 citrom reszelt héja
    5 g sütőpor
    Elkészítés:

    A tojások fehérjét felverjük,hozzáadjuk a glukonont, majd a tojássárgáját is.
    A sütőporral kevert, szitált lisztet is hozzáadjuk ,óvatosan, hogy ne essen össze a habos krém , és a reszelt citromhéjat is.
    Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten(170-180 fokon), sütőpapírral sütjük.
    Tortaformában: 35- 40 perc
    Közepes tepsiben: 25-30 perc
    Nagyobb tepsiben, tekercsnek: 20-25 perc

    Tanácsok:
    kb.45 dkg lesz belőle

    Alma töltelék hozzávalók:

    60 dkg tisztított,reszelt,vagy vékonyra szeletelt alma
    5 dkg glukonon,vagy fruktóz
    15 dkg diabetikus baracklekvár
    8 dkg darált dió
    csipetnyi fahéj
    1 citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    Az almát az édesítővel elkeverjük,állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor teljesen puha, kenhető,hozzáadjuk a citromhéjat, fahéjat, s kihűtjük. A megsült piskóta lapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, kb.10 dkg lekvárral megkenjük,az almatölteléket rásímítjuk. A tésztát felcsavarjuk, és kihűtjük. A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük, a dióval megszórjuk. Szeletekre vágva kínáljuk, 15 db lesz belőle.

    Diós rudak


    Hozzávalók:
    24 dkg liszt
    18 dkg margarin
    10 dkg darált dió
    1 dkg sorbit vagy glukonon


    Elkészítés:

    A hozzávalókat összegyúrjuk, félujjnyi vastag, ujjnyi hosszú rudacskákat formázunk belőle, majd világosra sütjük.






Webáruház készítés
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.