Új jelszó kérése
TOP termékek
Partnereink
Termék részletek


Sanct Bernhard Kalcium+D3-vitamin 150 db

Sanct Bernhard Kalcium+D3-vitamin 150 db
1 690 Ft1690
Egységár: 11 Ft/db

A kalcium biogén elem, amely minden élő szervezet számára nélkülözhetetlen. A kalcium felvételét segítheti a D-vitamin, amelyre a kalcium csontokban történő raktározódása szempontjából nagy szükség van.

 • A kalcium biogén elem, amely minden élő szervezet számára nélkülözhetetlen. A gerincesek testében a csontok és a fogak alapját alkotják a kalcium-sók. Előfordul azonban az izmokban, a vérben és más testnedvekben illetve szervekben. Az élőlények kemény vázait is általában kalcium alkotja, így a tojáshéjat, a csigaházat vagy a kagylóhéjat. A hatalmas és kitejedt korallzátonyok, melyek évszázadokon át keletkeztek, az elpusztult korallok megmaradt kalcium-vázai.

  Az emberi táplálkozásban is fontos szerepet tölt be a kalcium. Elsősorban gyermekkorban elengedhetetlen a csontváz és a fogak egészséges fejlődése szempontjából, így a gyerekek és fiatalok táplálkozásában fontos, hogy mindig jelen legyen a kalcium.

  A kalcium felvételét segítheti a D-vitamin, amelyre a kalcium csontokban történő raktározódása szempontjából nagy szükség van.

  Ezen anyagok hiánya angolkórhoz (rachitisz) vezet. Idősebb korban a csontok csontszövete megritkul és ez csontritkuláshoz (osteoporózis) vezet. Ez a betegség is összefüggésbe hozható a csontok kalcium anyagcsere-zavarával. A betegséget gyakran későn ismerik fel, amikor már a csontok törnek a csont nagymértékű tömegvesztesége miatt. Ilyenkor a csonttörések nagyon nehezen gyógyulnak.

   A kalcium napi mennyiségének 800 - 1000 mg között kellene lennie, kismamák esetében ennél 500 mg több.

  Nagymennyiségű kalcium fordul elő a növények leveleiben és magvaiban, a dióban, zabpehelyben és néhány ásványvízben. Bár néhány zöldségben is előfordul a kalcium, ez általában oxalát vagy fitát oldhatatlan kötött formában van jelen. A rostok általában ezen anyagok felhasználását megakadályozzák. Nagyon fontos, hogy az emberi étrend kiegyensúlyozott legyen, a kalcium mellett fontos a magnézium és a foszfor jelenléte is a szervezetben.

  Hatóanyagok Kalcium+D3-vitamin (2 kapszula)

  • D3-vitamin: 2,5 µg
  • Kalcium: 400 mg

  Sanct Bernhard Kalcium+D3-vitamin kiszerelése:

  150 db tabletta

  2 tabletta/nap

  75 napra elegendő

 • Tömeg
  120 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.