TOP termékek

Saláták

Medvehagymás túróval töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személy részére: 

4 db nagy, kemény húsú paradicsom 
25 dkg túró
5 dkg vaj
1 dl tejföl
10d kg medvehagymalevél
só, köménymag

Elkészítés:

Töltelék: a vajat a túróval és a tejföllel kikeverjük, majd az összevágott medvehagyma levelekett hozzáadjuk. Sózzuk, tetszés szerint fűszerezhetjük. A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk. A töltelékkel megtöltjük a paradicsomok belsejét úgy, hogy a paradicsomból kicsúcsosodjon a töltelék, majd visszarakjuk rá a paradicsomok tetejét. Nem csak mutatós, de nagyon finom is!

Babsaláta

  • 50 dkg nagy szemű salátabab
  • 30-50 dkg hagyma 
  • 50-100 dkg burgonya
  • 10-20 dkg dió
  • néhány evőkanál olívaolaj 

A babot beáztatjuk, majd kevés sós vízben (kuktában) megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
A krumplit héjában - sós vízben - megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni.
A hagymát vékonyra felszeljük, a diót apró darabokra vágjuk.
Az előkészített alapanyagokat összerakjuk: egy réteg enyhén sózott krumpli, egy réteg hagyma, egy réteg bab, amelyet dióval megszórunk. Kevés olajjal meglocsoljuk, a bab levéből egy-egy kanállal meghintjük. Így rétegezzük, legfelülre végül dió kerüljön. Fóliával lefedjük, néhány órára hűtőbe tesszük.

Lecsósaláta búzacsírával

  • 2 kemény paradicsom
  • 2 nagy húsos zöldpaprika
  • tofu
  • 1 kígyóuborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál búzacsíra 

Az uborkát, a paprikát, a hagymát vékonyra karikázzuk. A paradicsomot elnyolcadoljuk. Tálalás előtt belekeverjük a búzacsírát és a tofut. Megsózzuk.

Web Analytics