TOP termékek

Rák, rákos megbetegedések megelőzése

A rákbetegségek közös jellemzője a szabályozatlan sejtszaporulat, a biológiai szövetekbe való betörési képesség. A rák számos tünetet okozhat, melyek attól függően alakulnak ki, hogy a daganat hol helyezkedik el, milyen a karaktere és van-e áttétképzés.

A diagnózishoz általában szükség van a patológus szövettani vizsgálatára, a laboratóriumi eredményekre és a klinikai megfigyelésekre egyaránt. A szabadgyökök elszaporodásának hatására a szervezetben daganatos megbetegedések is kialakulhatnak.

A helyes táplálkozásnak kiemelkedő szerepe van az egészség fenntartásában és a rák megelőzésében, illetve kezelésében:

  • az antioxidánsok megvédik a szervezetet a szabadgyök képződéstől,
  • a rákkeltő anyagok okozta károsító hatásoktól,
  • többszörösen támogatják az immunrendszer munkáját,
  • segítik a rák megelőzését.

Antioxidánsok elsősorban a növényi táplálékokban – pl. zöldségek, gyümölcsök – találhatók. Minél frissebb a zöldség vagy a gyümölcs, annál magasabb az antioxidáns-tartalma.

A rák lehetséges lelki okai

Neoplazma (tumor): valami új növekszik, valami új alakul ki; mélységes bánat, feldolgozatlan sérülés, sokkélmény blokkolja a védekező erőket, és kiváltja a betegséget: a rák immunológiailag a védekező rendszer összeomlásakor alakul ki. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Lelki gyógymódok

Ne a testünk beszéljen helyettünk, hanem találjuk meg saját kifejezésmódunkat; ismerjük fel annak szükségességét, hogy váltanunk kell, térjünk át a testi szintről a kihívásokkal teli szellemi-lelki szintre és induljunk ott fejlődésnek, érezzük a határokat átlépő szeretete, szabaduljunk meg az önmagunk és mások által alkotott törvényektől és éljünk csak legfőbb törvényünk szerint, valósítsuk meg önmagunkat. (Forrás: Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum)

Népi gyógymódok

A fagyöngyöt az orvostudomány a rák kezelésére is használja:

  • Az operációk utókezelésénél fájdalomcsillapítóként,
  • rákos daganatoknál, növekedésgátlóként,
  • degeneratív gyulladásos mozgásszervi betegségeknél (reuma) is eredményes.

Lehetséges fogyasztása:

  • teaként (kizárólag hideg vízbe áztatva),
  • tinktúraként (patikákban kész fagyöngycseppekként),
  • esetleg a leveleket, szárakat frissen kipréselve, illetve fagyásra kenőcsként.
Web Analytics