Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Partnereink
Termék részletek


Nature Cookta amarant liszt 250g

Nature Cookta amarant liszt 250g
570 Ft570
Egységár: 2,28 Ft/g
 • A disznóparéj kifejezés helyett a görög eredetű amarantos elnevezés jobban illik erre a különleges, előkelő növényre. A belőle készült, kevésbé ismert lisztre úgy tekint majd, mint a hagyományos búzaliszt (egyik) legmegfelelőbb alternatívájára.

  Nature Cookta Amarántliszt jó kiegészítője a reformétkezésnek, melyet a különböző étrendek követői fogyaszthatnak: legyen szó diétáról, veganizmusról vagy vegetarianizmusról. A tápanyagtartalma miatt igen értékes inka ,,csodagabonát” újra felfedezi a konyhaművészet, alkalmazása új távlatokat nyit meg.

  AZ AMARÁNT A TÖRTÉNELEMBEN

  Az aztékok egyik fő tápláléka Montezuma uralkodó idején adóként szolgált. Évente 3700 tonna amaránt magot és 5000 tonna kukoricát szedetett be alattvalóitól. A Föld egyik legősibb kultúrnövényét előszeretettel használták Amerikában is. Az őslakosok olyan tápláléknak gondolták, melytől megkapták a szellemi és a testi erőt, s a burgonyával, babbal, kukoricával egyenértékű kincsként tartották számon.

  A disznóparéjfélék családjába tartozó növény tudatos termesztése 5-6000 évvel ezelőtt kezdődött. Az aztékokon kívül a maják, az inkák és más elő-kolumbiai népek is termelték.

  A szent eledel vallási rituálék elengedhetetlen kelléke volt, ezért Cortez 1519-ben be is tiltotta. Az amaránt termesztése a keresztény hódító miatt néhány száz esztendőig Dél-és Közép-Amerika kisebb, eldugottabb hegyi falvaiba szorult vissza és bújt meg addig, amíg újra fel nem fedezték hasznos tulajdonságait. Értékét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a NASA is felvette az űrhajósoknak készített élelmiszer listájára. Mivel igénytelen, szárazságtűrő növényről van szó, -mely a legtöbb kártevőnek ellenáll-, ezért nagyon egyszerű a termesztése. Kiskertekben, háztáji gazdálkodásokban is megél.

  AMARÁNTLISZT A KONYHÁBAN

  Az amaránt -mivel álgabona(pszeudocereália)- nem tartalmaz a gabonafélékre jellemző búzacsíra agglutinint (WGA-t), azonban nagyszerűen alkalmazható különböző kenyerekhez, lepényfélékhez, pogácsákhoz, rakott ételekhez is. Az amaránt liszt kelt tésztáknál maximum 15-20%-ban, a panírozásnál 50-100%-ban használható fel. A kekszek, teasütemények, linzerek, édes és sós palacsinták kitűnő alapanyaga.

  Sárgabarack dzsemes mini palacsinták készítéséhez kitűnő, győződjön meg róla saját maga a következő recept előírását követve.

  Az amaránt liszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

 • Tömeg
  250 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.