- Újdonságok
- Akciós termékek
- Legjobb árak
- Invital akciós termékek
- Gyártók
- Betegségek lelki okai
- Reformélelmiszerek
- Lisztek
- Csíráztató magok
- Tejpótlók
- Édesítőszerek
- Kilófaló
- Gabonák
- Fasírtporok
- Pelyhek, müzlik
- Dara, korpák, csírák
- Magvak
- Hüvelyesek
- Szójatermékek
- Fűszerek
- Befőzéshez
- Himalája sók
- Hidegen sajtolt olajok
- Gluténmentes termékek
- Mézek, lekvárok
- Szendvicsporok
- Aszalt gyümölcsök
- Instant
- Ropogtatók
- Gyümölcsitalok
- Egyéb termékek
- Bio és natúrkozmetikumok
- Fogyókúrás termékek
- Paleo, paleolit alapanyagok
- Csomagok
- Diabetikus termékek
- Bio termékek
- Étrendkiegészítők, vitaminok
- Gyógynövény és gyümölcsteák
- Sportolóknak, testépítőknek
- Öko tisztítószerek
- Egészség megőrző eszközök
- Napszeretők
- Könyvek
- Receptek
- Egészség kisokos
- Egészség-ajándék
- Bemutatjuk
Dénes-Natura Lágy zabpehely 1000g
A lágy zabpehely "titka" a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható. A müzlihez így is megfelel.
-
A lágy zabpehely "titka" a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható. A müzlihez így is megfelel. A valódi kásaszerű állagot inkább az egy-két perces "főzés" adja meg. Ez természetesen csak a felforrás utáni szinte azonnali levételt jelenti inkább. Kihűlés után a hűtőben eláll több napig. Elfogyasztás előtt keverjük bele az egyéb komponenseket.
Átlagos tápérték 100 g termékben
- fehérje: 13,14 g
- energia: 1524 kJ (364 kcal)
- zsír: 6,9 g
- szénhidrát: 68,1 g
- rost: 7,24 g
Lágy zabpehely felhasználása
- Alap zabkása: 1 csésze zabpelyhet 1 csésze tejben 1 csésze vizzel csipetnyi sóval és cukorral felforralunk. Tálalás előtt 5 percig állni hagyjuk. Gyümölcs, méz, olajos mag hozzáadásával müzliként fogyasztható. Különösen alkalmas kisgyermekek táplálására.
Dénes-Natura Lágy zabpehely 1000g kiszerelés: 1000 g/csomag
Receptek
Sajtos zabpástétom
Hozzávalók 10 adaghoz
25 dkg zabpehely, 5 dkg sajt, 5 dkg vaj, 2,5 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, mustár, bors, só.
A zabot kissé megpirítjuk a sütőben, majd a lereszelt hagymával és a tejföllel összekeverjük. A sajtot a vajjal vagy margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez. Ízesítjük és máris kenhetjük.
Sajtos Zabpástétom
25 dkg zabpehely
· 5 dkg krémsajt
· 5 dkg vaj
· 2,5 dl tejföl
· 1 fej vöröshagyma
· mustár
· bors
· só
Elkészítés:
A zabot kissé megpirítjuk a sütőben, majd a lereszelt hagymával és a tejföllel összekeverjük. A sajtot a vajjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez. Ízesítjük és máris kenhetjük.
-
Átlagos értékelés1B. Zoltán2014.08.29 13:09
-
Tömeg 1 kg/db