Új Jelszó Kérése
Vásárló Belépés

Fasírtok

Fasírtok

Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
A termék tulajdonságai

Tofu és burgonya fasírt

Hozzávalók:

1 csésze tofu, 3 ek. olívaolaj, 1 dl víz, 2 ek. friss bazsalikom, 1 csésze reszelt
krumpli, 1 csésze reszelt vöröshagyma, 1/4 csésze friss, aprított petrezselyem, 1 kk. só, 1 gerezd fokhagyma, 1/4 csésze zabliszt (zabpelyhet a turmixgépben lisztté mixelni), 4 ek. élesztőpehely.

Elkészítés:

A tofut, az olívaolajat és a vizet a turmixgépben összemixeljük. A többi hozzávalóval egy tálban összekeverve kis fasírtot formázunk és olajozott. tepsin 180 °C-on 25 percig, majd megfordítva még további 25 percig sütjük.

Gabona burger

Hozzávalók: 2 csésze gabona (búza, zab, tönkölybúza), 2 l víz, 1 csésze vöröshagyma aprítva, 1 csésze sárgarépa aprítva, 1 ek. olívaolaj, 1 ek. víz, 2 gerezd fokhagyma, 5 ek. daráltdió vagy diókrém, 1/2 csésze élesztőpehely, 2 ek. zöldségleves, 4 ek. petrezselyem aprítva.

Elkészítés:

A gabonát egy éjszakán át áztatjuk. Másnap 2 órán keresztül főzzük. Húsdarálóban vagy robotgéppel ragadós masszává zúzzuk. A zöldséget olajjal és vízzel pároljuk. Az összes hozzávalót jól összekeverve kis labdákat formálunk. Tepsire tesszük és vizes kézzel ellapítjuk. Sütőben 180-190 °C-on 40 percig sütjük. Fogyasztás előtt kihűtjük.

Zabpehelyfasírt

Hozzávalók:

15 dkg zabpehely, maradék főtt burgonya, kevés reszelt sárgarépa, szeletelt hagyma, reszelt fokhagyma, 1 szelet száraz kenyér, zöldséglevél, só.

Elkészítés:

A zabpelyhet kevés melegvízben fél óráig áztatjuk. Ha maradt rajta víz, leöntjük, és hozzáadjuk az összetört burgonyát, az áztatott kenyeret és a többi fűszert. Olajos kézzel fasírtokat formázunk, amit kissé ellapítunk. Tepsibe rakjuk és
megsütjük.

Lencse hurka

Hozzávalók:

50 dkg lencse,
25 dkg rizs, 
3 nagy fej
vöröshagyma,
majoránna, babérlevél,
őrölt kömény, fehérbors, só,
olaj, víz.

Elkészítés:

A lencsét sós vízben 3 babérlevéllel megfőzzük, külön sós vízben a rizst is. A hagymát kb. 1 dl olajban puhára pároljuk. Majd összekeverjük egy tálban a lencsét, rizst és hagymát. A megadott fűszerekkel ízesítjük. Olajozott tepsiben szétterítve megsütjük. Burgonyával és savanyúsággal fogyasztjuk.

Stefánia vagdalt

Hozzávalók:

25 dkg apró szója,
3 tojás, 
4 gerezd fokhagyma, 
3 szelet kenyér, 
1 kk.
ételízesítő,
1 fej vöröshagyma,
csipetnyi fehérbors, 
1 kk. pirospaprika

Elkészítés:

A vöröshagymát olajban kevés vízzel megpároljuk, hozzáadjuk a beáztatott szóját, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, fűszereket, a kinyomkodott kenyeret, a 3 tojást, és jól összedolgozzuk. Olajozott tepsibe rúd formájúra
elkészítve, tojással lekenjük, és pirosra sütjük.

Rizses fasírt falatkák

Hozzávalók:

1/2 kg főtt áttört
burgonya,
10 dkg párolt rizs, 
3 db tojás, 
1 ek. ételízesítő, 
1 ek. majoránna, 
1 kk. őrölt kömény, 
1 mk. szerecsendió, 
1 mk. koriander (ha van otthon) 
5 ek. prézli, 
6-8 cikk fokhagyma, 
1 fej vöröshagyma, 
petrezselyemzöld

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, vizes kézzel gombócokat formázunk. Mindkét oldalát olajba mártjuk, tepsibe rakjuk,
és alufóliával letakarva sütjük.

Spenót fasírt

Hozzávalók:

1/2 kg spenót,
3 db zsemle vagy
5 szelet kenyér,
2 kisebb fej vöröshagyma, 
1 fej (kisebb) fokhagyma, 
3 db tojás, 
só, 
pirospaprika, 
1 kk. szódabikarbóna, 
szükség
szerint prézli vagy burgonyapehely.

A spenótot megfőzzük, összeturmixoljuk, a levét lecsorgatjuk. Ehhez adjuk az áztatott zsömlét, a felszeletelt hagymát és
a többi alapanyagot, majd olajban kisütjük.


Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.