Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek

"Év

Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Fasírtok

Fasírtok
  • Tofu és burgonya fasírt

    Hozzávalók:

    1 csésze tofu, 3 ek. olívaolaj, 1 dl víz, 2 ek. friss bazsalikom, 1 csésze reszelt
    krumpli, 1 csésze reszelt vöröshagyma, 1/4 csésze friss, aprított petrezselyem, 1 kk. só, 1 gerezd fokhagyma, 1/4 csésze zabliszt (zabpelyhet a turmixgépben lisztté mixelni), 4 ek. élesztőpehely.

    Elkészítés:

    A tofut, az olívaolajat és a vizet a turmixgépben összemixeljük. A többi hozzávalóval egy tálban összekeverve kis fasírtot formázunk és olajozott. tepsin 180 °C-on 25 percig, majd megfordítva még további 25 percig sütjük.

    Gabona burger

    Hozzávalók: 2 csésze gabona (búza, zab, tönkölybúza), 2 l víz, 1 csésze vöröshagyma aprítva, 1 csésze sárgarépa aprítva, 1 ek. olívaolaj, 1 ek. víz, 2 gerezd fokhagyma, 5 ek. daráltdió vagy diókrém, 1/2 csésze élesztőpehely, 2 ek. zöldségleves, 4 ek. petrezselyem aprítva.

    Elkészítés:

    A gabonát egy éjszakán át áztatjuk. Másnap 2 órán keresztül főzzük. Húsdarálóban vagy robotgéppel ragadós masszává zúzzuk. A zöldséget olajjal és vízzel pároljuk. Az összes hozzávalót jól összekeverve kis labdákat formálunk. Tepsire tesszük és vizes kézzel ellapítjuk. Sütőben 180-190 °C-on 40 percig sütjük. Fogyasztás előtt kihűtjük.

    Zabpehelyfasírt

    Hozzávalók:

    15 dkg zabpehely, maradék főtt burgonya, kevés reszelt sárgarépa, szeletelt hagyma, reszelt fokhagyma, 1 szelet száraz kenyér, zöldséglevél, só.

    Elkészítés:

    A zabpelyhet kevés melegvízben fél óráig áztatjuk. Ha maradt rajta víz, leöntjük, és hozzáadjuk az összetört burgonyát, az áztatott kenyeret és a többi fűszert. Olajos kézzel fasírtokat formázunk, amit kissé ellapítunk. Tepsibe rakjuk és
    megsütjük.

    Lencse hurka

    Hozzávalók:

    50 dkg lencse,
    25 dkg rizs, 
    3 nagy fej
    vöröshagyma,
    majoránna, babérlevél,
    őrölt kömény, fehérbors, só,
    olaj, víz.

    Elkészítés:

    A lencsét sós vízben 3 babérlevéllel megfőzzük, külön sós vízben a rizst is. A hagymát kb. 1 dl olajban puhára pároljuk. Majd összekeverjük egy tálban a lencsét, rizst és hagymát. A megadott fűszerekkel ízesítjük. Olajozott tepsiben szétterítve megsütjük. Burgonyával és savanyúsággal fogyasztjuk.

    Stefánia vagdalt

    Hozzávalók:

    25 dkg apró szója,
    3 tojás, 
    4 gerezd fokhagyma, 
    3 szelet kenyér, 
    1 kk.
    ételízesítő,
    1 fej vöröshagyma,
    csipetnyi fehérbors, 
    1 kk. pirospaprika

    Elkészítés:

    A vöröshagymát olajban kevés vízzel megpároljuk, hozzáadjuk a beáztatott szóját, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, fűszereket, a kinyomkodott kenyeret, a 3 tojást, és jól összedolgozzuk. Olajozott tepsibe rúd formájúra
    elkészítve, tojással lekenjük, és pirosra sütjük.

    Rizses fasírt falatkák

    Hozzávalók:

    1/2 kg főtt áttört
    burgonya,
    10 dkg párolt rizs, 
    3 db tojás, 
    1 ek. ételízesítő, 
    1 ek. majoránna, 
    1 kk. őrölt kömény, 
    1 mk. szerecsendió, 
    1 mk. koriander (ha van otthon) 
    5 ek. prézli, 
    6-8 cikk fokhagyma, 
    1 fej vöröshagyma, 
    petrezselyemzöld

    Elkészítés:

    A hozzávalókat jól összedolgozzuk, vizes kézzel gombócokat formázunk. Mindkét oldalát olajba mártjuk, tepsibe rakjuk,
    és alufóliával letakarva sütjük.

    Spenót fasírt

    Hozzávalók:

    1/2 kg spenót,
    3 db zsemle vagy
    5 szelet kenyér,
    2 kisebb fej vöröshagyma, 
    1 fej (kisebb) fokhagyma, 
    3 db tojás, 
    só, 
    pirospaprika, 
    1 kk. szódabikarbóna, 
    szükség
    szerint prézli vagy burgonyapehely.

    A spenótot megfőzzük, összeturmixoljuk, a levét lecsorgatjuk. Ehhez adjuk az áztatott zsömlét, a felszeletelt hagymát és
    a többi alapanyagot, majd olajban kisütjük.

Webáruház készítés
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.