Új Jelszó Kérése
Vásárló Belépés
 Fő kategória >Receptek >Élőétel receptek

Élőétel receptek

Szezámmagos ropi, grissini akár nyersen is

Szezámmagos ropi, grissini

Nemrégiben olvastam ezt a nagyon egyszerű receptet, és ma elhatároztam hogy elkészítem.

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa,
  • 2 szál zeller,
  • 1 fej hagyma,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • pici só,
  • fél csésze aranylenmag (1 órára beáztatva),
  • fél csésze szezámmag.

Miután minden hozzávalót összekevertem és leturmixoltam, az egészet egy zacskóba öntöttem (lehet nyomózsákba is), a zacskó sarkait kivágtam és hosszú csíkokat nyomtam ki belőle rögtön az aszaló lapjaira. 6 órán át aszaltam, és bevallom megérte várni rá ennyit! Aki teheti, próbálja ki!

Élő bazsalikomos peszto

Pesto recept

Az alábbi "feltétet" használhatjuk nyers ételekhez vagy akár  hagyományos tésztákra téve.

  • körülbelül 40g préselt bazsalikom levél
  • 70g fenyőmag
  • 60ml olivaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma (magyar, aminek szőrős az alja)
  • 1 kk citromlé
  • egy pici himalája só

Az alapanyagokat egy keverőgépbe kell tenned. Pépesítsd addig, amíg finom homogén krémet nem  kapsz. Tésztával, de akár rizzsel is tálalhatod.

Nagyon finom és könnyű ebéd, vacsora készülhet belőle.

Hajdina keksz

Hajdinás keksz

Élő keksz hozzávalói

  • csíráztatott hajdina
  • ropogósra darált mandula
  • beáztatott datolya
  • egy kevés darált lenmag - tojás helyett használható
  • kardamom
  • vanilia
  • kiegészítésként rakhatunk bele fahéjat és szegfűszeget is


A hozzávalók arányát tekintve ugyanannyi legyen a hajdina, mint a darált mandula, és annyi datolyát tettem bele, amennyit felvett és formázni tudtam. A képen látható adaghoz 20 dkg hajdinát, ugyanennyi mandulát és kb 10 dkg-nyi datolyát használtam fel… de ezt sajnos nem mértem meg, így csak kb tudom a mennyiséget. Kérlek ezért először inkább kevesebbet tegyél bele, és úgy adagold.

Készítettem belőle kis golyókat, lapos kekszeket és még csokiba is bele forgattam pár darabot. Isteni lett az eredmény.

Élő bejgli hozzávalói

Élő bejgli

  • 25 dkg kimagozott datolya
  • 20 dkg mák kávé darálóban finomra őrölve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 reszelt savanykás alma
  • 5 dkg áztatott mazsola
  • 3-4 ek méz

A 30 dkg friss diót és a magnélküli datolyát aprító gépben összeturmixoljuk. 5 dkg darált dióval megszórt 40 cm hosszú fólián egyenletesen szétterítjük kb.6-7 mm vastagon, megtöltjük a máktöltelékkel - méz, mák, reszelt alma, citromhéj, és ha szükséges akkor pár csepp víz -, feltekerjük, majd a hűtőben egy kicsit hagyjuk kihűlni, hogy szépen lehessen szeletelni. Dr. Fábián Rozália receptje

Élő fasírt olaszos fűszerezéssel

Élő fasírt

Sokfajta élő fasírtot lehet készíteni, így érdemes mindig más-más ízkombinációt kipróbálni. Az egyik recept a következő:

Élő fasírt hozzávalók


A magokat a felhasználás előtt kb 1 órával kell beáztatni, majd a turmixgépben aprítjuk, és morzsásra pirítjuk. Fontos, hogy addig kell ízesíteni, amíg a megfelelő ízhatást el nem érjük - így viszont minden esetben egy kicsit más lesz a fasírt. 

A gombócokat kézzel lehet formázni, de akár fagylaltos kanalat is használhatunk. 

Aszalógépben körülbelül 4 óra alatt veszti el a nedvességét, de itt fontos megtapasztalni, hogy ki mennyire szeretné ropogósan enni a fasírtját. Hidegen és melegen is tálalható!

Leitert Glória receptje alapján


Termék sorrend módosítás:


Termék sorrend módosítás:

Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.