Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Dénes-Natura Szőlőcukor 1000g

Dénes-Natura Szőlőcukor 1000g
500 Ft500
Egységár: 0,5 Ft/g

Tisztán fogyasztáskor azonnal, lökésszerűen megemeli a vércukorszintet, kevésbé terheli a lebontó apparátust. Édesítő hatása kissé még felül is múlja a hagyományos cukrokét.

  • A szőlőcukor (glükóz) a legegyszerűbb szénhidrát, könnyen, gyorsan szívódik fel. Bizonyos élelmiszerekben (pl.: szőlő) önmagában is előfordul.

    A szőlőcukor, mint édesítésre alkalmas élelmiszer, a répacukorral konkurálva jelentősen előretört az utóbbi néhány évbe. Köszönhetően annak, hogy ugyanúgy alkalmas mindenféle étel, ital, vagy sütemény készítéséhez, mint rosszhírű elődje.

    A répacukor népszerűsége, illetve elterjedtsége az elmúlt néhány évszázad alatt a köz szemében "a cukor" fogalmává vált. Ezt a tényt nehéz kiiktatni a közgondolkodásból, pedig az úgynevezett civilizált népek (a világ vezető és ezek nyomába siető államok) lakosságánál tapasztalható erőteljes, a csontozattal, a cukorbetegséggel és egyéb jelentős problémákkal (pl. a túlsúly) kapcsolatos gondok nagyrészt a (répa)cukorral kapcsolatosak.

    Szőlőcukor fogyasztása

    Tisztán fogyasztáskor azonnal, lökésszerűen megemeli a vércukorszintet.  Nagyon gyors lefolyású, utána a vércukorszint hajlamos az eredeti érték alá esni, ezért cukorbetegek számára tilos a szőlőcukorral való kísérletezés.

    A szőlőcukor sejtjeink legfontosabb tápanyaga, vérünk állandó és nélkülözhetetlen komponense. A keményítőt és a répacukrot enzimek bontják szőlőcukorrá, ami a bélből felszívódva rögtön a véráramba kerül.

    Minden életfolyamatunkhoz (mozgás, növekedés) izommunka szükséges, ez pedig energiaforrás nélkül nem lehetséges. A vérbe jutott szőlőcukrot a sejtek elégetik, miközben energia szabadul fel.

    A fel nem használt glükóz a májban és az izomsejtekben glikogén formájában raktározódik el. Amikor szükséges a tárolt glikogén újra az erőt adó szőlőcukorrá alakul át.

    A szőlőcukor fogyasztása minden nap ajánlott, por formájában sütéshez, teákhoz, más italok ízesítéséhez.

    Édesítő hatása kissé még felül is múlja a hagyományos cukrokét.

    Receptek 

    Gyümölcsös rizsszelet édesszájúaknak:

    Hozzávalók 4-5 személyre:

    • 30dkg jázmin rizs,
    • 3 kiwi,
    • 10dkg piros gyümölcs,
    • 10dkg szőlőcukor,
    • 1kk. vaníliás cukor,
    • himalája só,
    • 3ek. kukoricakeményítő

    Elkészítés:
    A rizst bő vízben megfőzzük. A keményítőt feloldjuk egy kevés vízben, majd a rizshez keverjük, és még pár percig főzzük. Utána hozzáadjuk a szőlőcukrot, vaníliát és a himalája sót. Amikor langyos, két részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a felkockázott kiwi darabokat, a másikba pedig az összezúzott piros gyümölcsöt. Öblítsük ki az őzgerincformát, majd az aljába simítsunk a kiwis rizst, és tetejére tesszük a piros színűt. Hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt, felszeletelve tálaljuk.

    Daradesszert

    Hozzávalók 4-5 személyre:

    25dkg tönköly- vagy durumdara, 5dkg mazsola, 2ek. szőlőcukor, himalája só, 1ek. olaj (pl. szőlőmagolaj, vagy kókuszolaj), őrölt mák, vagy dió, mogyoró, mandula, fahéjas szőlőcukor, stb.

    Elkészítése: Egy liter vizet sóval ízesítünk, majd felforraljuk, és folytonos keverés mellett hozzáadjuk a darát, majd 10-15 perc alatt megfőzzük. Amikor langyos, hozzáadjuk a szőlőcukrot, a mazsolát és az olajat. Utána egy olajos kanállal galuskákat szaggatunk belőle a mákba, vagy a többi darált finomság valamelyikébe.

    Átlagos tápérték 100 g termékben:

    • Energia 1522 kJ (358 kcal) 
    • fehérje 0 g 
    • szénhidrát 90 g 
    • zsír 0 g
    Kiszerelés: 1000 g 
  • Tömeg
    1 kg/db
Webáruház készítés
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.