Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek

"Év

Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Dénes-Natura Napraforgó hántolt 250g

Dénes-Natura Napraforgó hántolt 250g
275 Ft275
Egységár: 1,1 Ft/g

A napraforgómagbél a héjától megfosztott (hántolt) olajos mag. Igen tápláló.  Gazdag B-vitaminokban, foszforban, magnéziumban, vasban, kalciumban és E-vitaminban. 

  • A napraforgómagbél a héjától megfosztott (hántolt) olajos mag. Igen tápláló. Ránky Edit szerint például a cári Oroszországban a katonák napi adagja 1 kg volt.

    Gazdag B-vitaminokban, foszforban, magnéziumban, vasban, kalciumban és E-vitaminban. Fehérjetartalma is magas.

    Nyomelemek (cink, mangán, réz, króm) és karotintartalma kiemelkedő.

    Miért jó ha napraforgómagot fogyasztasz

    A mag nem csak hogy finom, hanem ráadásul még a fogyást is elősegíti abból kifolyólag, hogy tele van fitokémiai anyagokkal, melyek beindítják az emésztést.

    Napraforgó mag

    Kezelhetjük vele a székrekedést és vizelethajtó tulajdonsága is van. A folsavban gazdag mag pedig egy igencsak értékes tápanyagforrás a női szervezet számára. Sok benne a jó zsír, antioxidáns, E-vitamin, szelén és réz is. Csökkenti a sejtkárosodással járó betegségek kialakulását, megvéd a szívbetegségtől és a ráktól is.

    A napraforgómag nyugtatja az agyat is, hiszen a benne levő tripofán megnöveli az agyban levő szterotonin szintet. Energikussá teszi a szervezetet, és javítja a látást is.

     

    Átlagos tápérték 100 g termékben:

    • Energia: 2478 kJ (590 kcal) 
    • fehérje 19 g 
    • szénhidrát 17 g 
    • zsír 48 g
    Kiszerelés: 250 g

    Több kiszerelésben kapható! 

     

    Receptek

    Napraforgó sajt

    1 csésze hántolt napraforgó, 1/2 csésze zabpehely, kicsit kevesebb, mint 2 csésze víz, fél citrom leve, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk só, 1 pritaminpaprika, vagy 1 kiskanál pirospaprika, 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva, kis olaj és víz, 1 csésze sörélesztőpehely

    Ha sűrűbb "sajtot" akarunk: 2 tk kukoricakeményítő, ha szeletelhető sajtot szeretnénk: 1 teáskanál agar-agar kerülhet bele.

    A hagymát kis olajon és vízen megpároljuk.

    A napraforgót a zabpehellyel és vízzel összeturmixoljuk (vagy megőröljük, majd elkeverjük vízzel, ha nincs turmixunk). Mindezt néhány percig főzzük, míg be nem sűrüsödik, majd az áttört fokhagymát hozzáadjuk a többi ízesítővel együtt, és néhány percig főzzük.

     

  • Tömeg
    250 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.