Új Jelszó Kérése
Vásárló Belépés


Dénes-Natura Földimogyoró 200g

Dénes-Natura Földimogyoró 200g
  • Dénes-Natura Földimogyoró 200g

Termék ára
390 Ft390
Egységár
1,95 Ft/g
Megosztom
Funkciók
Tömeg
200 g/db
Rövid leírás a termékről

A földimogyoró a müzlik kedvelt olajos magja. Kávédarálóban megőrölve és olajat adva hozzá krémesíthető. Blansírozott, pörkölt, sótlan. GMO mentes.

A termék tulajdonságai

A földimogyoró müzlik kedvelt olajos magja. Kávédarálóban megőrölve és olajat adva hozzá krémesíthető. Hűtőben tároljuk.

A nyers földimogyoró sok egyénnek okoz a szájüregben aftát, ezért sütőben, vagy serpenyőben célszerű gyengén megpirítani. Ezután őrölhető, vagy közvetlenül fogyasztható.

A földimogyoró magja 42-59% olajat és 20-34% fehérjét tartalmaz.

GMO mentes.  

Receptek

Kókuszos-mogyorós-zabpelyhes cookie

22 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 1/4 tk. szódabikarbóna, 1 csipet só, 18 dkg vaj, 15 dkg nádcukor, 
8 dkg kókuszreszelék,  10 dkg zabpehely, 10 dkg pörkölt sótlan földimogyoró.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

Közepes lángon felolvasztjuk a vajat, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a nádcukrot, utána a tojást, végül beleforgatjuk a lisztes keveréket. Ezután megy bele a kókuszreszelék, a zabpehely, meg a felaprított/durvára őrölt földimogyoró. Kb. fél órára félretesszük, hogy kihűljön.

Diónyi golyókat formálunk a tésztából, a sütőpapírra helyezzük őket kellő távolságban, majd villával kicsit megnyomkodjuk. 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük. (akkor jó, ha az alja már szép barna). Kb. 40 darab lesz, ha jól emlékszem, így több menet szükséges a sütéshez.

Zöldséges földimogyoró-pástétom

500 g pirított földimogyoró, 1 közepes répa, 2 csésze friss főtt és hámozott paradicsom, 1 csésze víz.

Az összes anyagot alaposan összeturmixoljuk, majd zöldfűszersóval ízesítjük. Alacsony hőmérsékleten mély tepsiben kb. 1 órán át sütjük (kenhetoőek kell lennie). A pástétomhoz friss fűszernövények vagy hajtások illenek.

Földimogyorós lepény

2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12,5 dkg liszt, 10 dkg földimogyoró.

Az egész tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd be-leszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a héjától megtisztított földimogyorót. Kizsírozott, kilisztezett püspökkenyérformában addig sütjük, míg a beleszúrt tűre nem tapad ragacsos massza. Ha kész, deszkára borítjuk és vizes ruhába göngyölve hűtjük ki. Vékonyra szeletelve tálaljuk.

Kiszerelés: 500g/csomag

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.