Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Dénes-Natura Édes tejsavópor 500g

Dénes-Natura Édes tejsavópor 500g
520 Ft520
Egységár: 1,04 Ft/g

Az édes tejsavópor kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve hatékonyabbá teszi az élesztőgombák működését.

  • Minőségét megőrzi: 2015.01.22.

    Az édes tejsavópor többféle felhasználási módja közül a legáltalánosabb: kenyérsütésnél a liszthez adva elősegíti, illetve hatékonyabbá teszi az élesztőgombák működését. Átlagos, kb. 500-700 grammos kenyér esetén egy evőkanál édes tejsavóport célszerű a lisztkeverékbe tenni.

    A sajt- és a túrókészítés során visszamaradt tejsavó rengeteg tápanyagot tartalmaz (magas a kalcium-, kálium-, magnézium-, cink-, foszfor-, valamint B-, C- és B7-vitamintartalma), épp ezért érdemes próbálkozni vele a konyhában.

    A savó nagyon jót tesz bármilyen kelt tésztának, ha a vizet savóval helyettesítjük, akkor csodálatosan könnyű, levegős végeredményt kaphatunk. A savóval készült házi kenyér pedig egyszerűen zseniális, buborékos és pont annyira savanykás, amennyire egy igazi házi kenyértől elvárhatjuk azt. A savótól foszlósabb lett, a héja pedig ropogósabb.

    Édes tejsavópor felhasználása

    • Egy tetézett evőkanál tejsavóport vízzel tetszésszerinti koncentrációban elkeverve. Legfeljebb napi kétszeri fogyasztása ajánlott.
    • A tej cukortartalmának mintegy háromnegyed része a tejsavóporban található, ezért az egyéni ízlés szerinti italkeveréket nagyobb hígítástól a töményebb keverék irányába haladva célszerű kikísérletezni, a nagyfokú édességet figyelembe véve.

    Tejcukor érzékenyek nem fogyaszthatják!

    Édes tejsavópor átlagos tápérték 100 g termékben

    • Energia:    1535 kJ (362 kcal)
    • Zsír: 1,5 g
      ebből telített zsír: 0,95g
    • Szénhidrát: 76 g
      ebből cukor: 76 g
    • Fehérje: 11 g
    • Só: 2,3 g

    Recpetek

    Házi kenyér savóval

    Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 2 óra

    Alapanyagok:

    50 dkg búzakenyérliszt (BL 80), 3 dl tejsavó, 20 g élesztő, 1 tk só, 1 mk cukor

    A savó felét összekeverem két evőkanál liszttel, a cukorral és az élesztővel, majd langyos helyen fél órát hagyom állni, hogy pöfögő kovász keletkezzen belőle.

    Ezután egy nagy tálba szórom a lisztet, hozzáadom a kovászt és a maradék savót, elkezdem gyúrni, majd legvégül beleteszem a sót is. Sima, ruganyos tésztát dagasztot belőle (legalább 15 perc), majd egy órát kelesztem. Átgyúrom, majd egy jénai aljára fektetem a veknit. enyhén megfröcskölöm vízzel, ezután ráborítom a jénai mélyebb részét. 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm, ezután leveszem a tetejét, és még 10 percig sütöm. Még forrón lekenem vízzel, így szép cserepes lesz a héja.

    Dénes-Natura Édes tejsavópor kiszerelése: 500g/csomag
  • Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.