Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Dénes-Natura burgonyapehely 250g

-7%
Dénes-Natura burgonyapehely 250g
320 Ft
Akció: 296 Ft296
Egységár: 1,18 Ft/g

A burgonyapehely finom lemezes szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színű, minőségét igen sokáig megőrző étel alapanyag. Ebből kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető.

  • A burgonyapehely finom lemezes szerkezetű, vagy lisztes állagú, sárgás színű, minőségét igen sokáig megőrző étel alapanyag. Ebből kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető. Tésztafélékhez, pékárúhoz adva lazító hatású adalék.

    Receptek

    Burgonyás brokkolikrémleves

    50dkg mirelit (vagy friss) brokkoli, 2 dl tejföl, 1 tyúkhúsleves-kocka, 1evőkanál krumplipehely, 1 teáskanál ételízesítő, 1 teáskanál citromlé, csipetnyi cukor.

    A még fagyos brokkolit 1 liternyi, forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután belerakjuk a húsleveskockát, beleszórjuk a vegetát, és néhány perc alatt majdnem puhára főzzük. (Ha friss brokkoliból készítjük, a brokkolit jól mossuk meg, szűrőben csöpögtessük le, és a szárát - ha szükséges - vékonyan hántsuk le. Ha a brokkoli már öreg, előfordul, hogy a szárát bőrszerű hártya fedi.) A majdnem puha brokkolit leszűrjük. Felét félretesszük. A másik felét 3 dl levessel a turmixgép poharába tesszük. Hozzáöntjük a tejfölt és a citromlevet, majd a krumplipelyhet is beleszórjuk. Addig keverjük, amíg sűrű, pépes massza lesz belőle. A brokkolipépet visszaöntjük a levesesfazékba, és kevergetve felforraljuk. Egy-két percig főzzük, végül a cukorral ízesítjük. A levest csészékbe elosztjuk, és mindegyik adag tetejére teszünk a félretett brokkoliból. Nem csak melegen, hanem hidegen is jó.

    Tönköly zsemle

    150g teljes kiörlésű tönkölybúza liszt (TBL300), 150g fehér tönkölybúza liszt (TBL70), 12 1/2g friss élesztő, 1ek oliva olaj, 200ml víz, 1ek burgonyapehely, 2ek lenmag, 1tk méz, só

    A langyos vízbe belemorzsoltam az élesztőt, belekevertem a mézet, az olajat. A gép sütőedényébe kimértem a liszteket, sót, hozzáöntöttem a folyadékot, és a 6-os (tésztadagasztás) programon 30 perc alatt megkelesztettem a tésztát. Ezután gyúródeszkán beledagasztottam a lenmagot, majd a kész tésztát 12 db kis gombóckára osztottam.

    Kiolajoztam egy 12 lyukú muffinsütot, bele a kis gombócok, 50 fokon kb. 15 perc kelesztés (duplájára nott), majd 200 fokon 20 perc sütés. Még melegen vízzel átkentem a tetejét, szép fényes lett. Nagyon könnyű, finom lett. Igazi, jó kis vacsi vajjal megkenve, friss salátával.

    Kiszerelés: 250 g 
  • Tömeg
    250 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.