Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
Fizetési megoldás
Partnereink
Termék részletek


Biopont bio nádcukor barna 500g

Biopont bio nádcukor barna 500g
1 235 Ft1235
Egységár: 2,47 Ft/g

A biotermesztésből származó finomítatlan, világos nádcukorral kiválóan helyettesíthetjük az iparilag manipulált, finomított kristálycukrot.

  • Fehér cukor helyettesítő

    Rengeteg cukrot fogyasztunk. Szervezetünk megpróbálja lebontani, feldolgozni, de ehhez értékes mikrotápanyagokat és kalciumot  von el a szervezetünkből.

    Mi lehet a megoldás, milyen cukrot fogyaszthatunk?

    Kristálycukor, barna cukor, nádcukor, melasz?

    A kínálat óriási és az egészségtudatos fogyasztó igyekszik jól választani, feltéve, hogy a cukor esetében ilyesmi szóba jöhet egyáltalán.

    A barna cukor  a fehér cukor melasszal történő beszínezése után jön létre, így ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír, mint a hagyományos fehér cukor.

    A Nádcukor a Trópusokon növő cukornádból készül, mely a 4-6 méteres szárában raktározza a cukrot tartalmazó nedvét. A nádcukornak sokkal természetesebb íze van, mert megmarad a melasz
    tartalma, ez adja a finomítatlan cukor fenséges, kissé karamellás ízét.

    Természetességét a feldolgozás adja. A megtisztított cukornádat kipréselik és a kapott léből gőzzel készítenek granulátumot .

    A nyers nádcukor finomítatlan élelmiszer, ezért említésre méltó mennyiségben tartalmaz nyomelemeket, ásványi anyagokat és B-vitaminokat.

    Semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz. A fehér cukornál mindenképp jobb választás.

    Több fajtája létezik, van az egész sötét, szinte melasz, mely nincs kristályosítva, nyilvánvaló, hogy ez a jobbik változat, de a félbarna, világos barna választása is jó.

    A nádcukor glikémiás indexe 68. Ez az érték az 56-69 közötti tartományba esik, ami közepes glikémiás indexnek felel meg, így a fogyasztása csak módjával ajánlott. A szervezet viszont cukorként kezeli,ezért fogyni vágyók, vagy cukorbetegek ne fogyasszák.

    Csupán érdekesség, hogy a nádcukor gyártásakor keletkező melaszból erjesztéssel állítják elő a rumot.

    A barna nádcukor felhasználása

    Kávéba, teába, de különleges karamellás ízhatása miatt finom aromát ad a süteményeknek, desszerteknek.

    Recept

    Diós kocka

    Tésztá

    • 10 dkg vaj, 20 dkg nádcukor, 10 dkg darált dió, 20 dkg tönköly fehér liszt, 1 sütőpor, 2 dl tej (vagy tej helyettesítő)

    Krém

    • 25 dkg vaj, 25 dkg nádcukor, 10 dkg darált dió, 1 liter tej (vagy tej helyettesítő), 5 ek tönköly fehér liszt

    Máz

    • torta bevonó

    Tészta: A vajat és a nádcukrot jól kikeverjük, a diót felváltva egy kis tejjel hozzáadjuk. A liszthez adjuk a sütőport, majd a lisztet és a maradék tejet a tésztához keverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 170-180 fokon megsütjük. Ha kisült lisztezett deszkára borítjuk.

    Krém: A vajat a cukorral és a dióval jól kikeverjük. Egy lábosban az 5 evőkanál lisztet a tej lassú hozzáadásával csomómentesre keverjük, majd kis lángon sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a diós masszához. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára és étcsoki mázzal bevonjuk.

    Biopont bio nádcukor barna kiszerelésee: 500g
  • Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés
Web Analytics
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.