TOP termékek

VITAKING D-VITAMIN 2000IU LÁGYZSELATIN KAPSZULA 90DB

VITAKING D-VITAMIN 2000IU LÁGYZSELATIN KAPSZULA 90DB
VITAKING D-VITAMIN 2000IU LÁGYZSELATIN KAPSZULA 90DB

A D-vitamin zsírban oldódik, amely napsütéssel és megfelelő étkezéssel kerül a szervezetünkbe. Nagyvárosokban, ahol sűrű a szmog, emelni kell a D-vitamin bevitelt.

Bővebben
2 791 Ft
Egységár: 31 Ft/db
Részletek

A D-vitamin zsíroldékony vitamin, másik neve a kalciferol. Ez a vitamin képződhet előanyagaiból a szervezetben, méghozzá ultraibolya sugárzás hatására. Az elővitamin képzésében viszont a koleszterinnek van fontos szerepe, tehát néha ennek a vegyületnek is van hasznos tulajdonsága. Sajnos, a napfény hatására képződő D-vitamin mennyisége az időskorra erősen csökken.

A D-vitamin szükséges

  • a kalcium és a foszfor felszívódásához
  • a csontképzodés folyamatához
  • a kalcium és foszfor beépüléséhez
  • a csontok egészséges fejlődéséhez
  • a csontok gyógyulásához például törés után
  • a csontritkulás megelőzéséhez

Legjobb D-vitamin forrásaink a halmájolajok, a máj, a tojás, a tej és tejtermékek.

Fontos megemlíteni még egyszer, hogy a bőrben is képződik, ha azt napfény éri. A légköri szennyeződések elnyelik az ultraibolya sugarakat, így kevesebb D-vitamin tud keletkezni a bőrben (az angolkór közvetett okozója az iparosodás miatti légszennyezés volt). A szervezetbe kerülő nehézfémek (ólom, kadmium) növelik a D-vitamin szükségletét.

Napi ajánlott mennyiség: 1 tabletta étkezés közben

D-vitamin (Vitaking)

OÉTI bejegyzési szám: 7520/2010

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

VitaKing D-2000 vitamin kiszerelése: 90db

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

 

Adatok
Tömeg
180 g/db
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek
Web Analytics